Grove saftige rundstykker med frø og gulrot, nydelig til frokost og fantastisk i matpakken både til skolemat og turmat, dette er noen av de beste rundstykker jeg har bakt. Rundstykkene smaker også fantastisk som tilbehør til suppe eller en salat. Lag stor porsjon og putt i fryseren, så har du ferske rundstykker på få minutter.
DU TRENGER TIL CA. 24 RUNDSTYKKER:
1 pk. tørrgjær
2 store revne gulrøtter
2-3 ss god olje
1 ts salt
2 dl solsikkefrø
2 dl gresskarkjerner
250 gr grov rug
100 gr fin rug
Ca. 500 gr hvetemel
Ca. 6 dl lunkent vann
Ha alt det tørre i bakebollen, men spar litt av hvetemelet. Tilsett vann mens du lar kjøkkenmaskinen gå på middels hastighet. Tilsett de raspede gulrøttene og olje. La maskinen gå i ca. 8 - 10 minutter. Juster med vann og hvetemel underveis. La deigen heve til dobbelt størrelse, det tar ca. 1 time.Ta deigen ned på melet bakebord, og la den hvile i 10 - 15 minutter. Og mens deigen hviler legger du bakepapir på to stekebrett. Kna deigen lett igjennom med litt hvetemel, og del opp til 24 emner som settes på stekebrettene til etterheving ca. 30 minutter. Stek rundstykkene ved 220 grader i ca. 15 - 20 minutter. Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar