Røstipoteter er enkelt å tilberede, det er godt og passer til mange retter. I dag har jeg blandet potene med rødbeter og det ble en veldig god kombinasjon. Laksen har jeg marinert med litt teriyakisaus og lime, som gir en veldig god smak på laksen, men den blir litt mørk på farge så du kan godt steke laksen på vanlig måte. Som en god topping ble det en kesam/rømme dressing med vårløk og dill - riktig så smaksrik.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
4 laksefileter uten skinn og bein
2 - 3 ss teriyakisaus
Saft av 1/2 lime
Salt - pepper
Smør/olje til steking
RØSTIPOTETER MED RØDBETER:
4 - 5 store poteter
2 - 3 rødbeter
1 middels finhakket løk
2 egg
Salt - pepper
Smør/olje til steking
DILLDRESSING:
1 1/2 dl Drømmelett eller lettrømme
1 1/2 dl kesam eller lett creme fraiche
Ca. 2 ss finhakket dill
1 ss finkuttet vårløk
Noen dråper presset sitron
Salt - pepper
Strø salt og pepper på laksen og hell over teriyakisaus og presset lime, gjør dette ca. 10 - 15 min før den skal stekes. Skrell og rasp potetene litt på det groveste på rivjernet og litt på den fine delen av raspen, og gjør det samme med rødbetene. Ha raspet potet og raspet rødbeter i en sil og press ut så mye vann du klarer. dryss over salt og pepper og rør inn eggene. Ha smør/olje på stekepannen og stek små røstikaker, stek de på middels varme til de er gjennomstekt og litt sprø utenpå. Stek laksen i smør/olje. Rør sammen ingrediensene til dressingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar