Søk i denne bloggen

lørdag 9. september 2017

Sjokolademousse


Denne sjokolademoussen er "litt" sunnere enn vanlig, den er ikke tilsatt sukker og ikke kremfløte, men er laget med kakao, yoghurt og Sukrin Gold. Sjokolademousseen er utrolig god, har en rik sjokoladesmak og er skikkelig mousseaktig når den spises. Den er riktig så enkel å tilberede, så denne kan du unne deg med god samvittighet.


DU TRENGER TIL 3 - 4 PORSJONER:

3 egg
100 gr gresk yoghurt naturell
4 plater gelatin
25 gr kakao
45 gr Sukrin Gold
3-4 ss presset appelsinsaft
Liten klype salt


Skill eggene og ha plommer i en skål og hviter i en annen. Pass godt på så det ikke kommer eggeplomme i hvitene. Legg gelatinplatene i en liten skål med kaldt vann. Bland yoghurt, kakao og sukrin i bollen med eggeplommer og pisk dette godt sammen med en visp. Pisk eggehvitene helt stive med en liten klype salt, og pisk til du kan snu piskebollen på hodet uten at eggehviten renner ut. Ha 2/3 av de stivpiskede egehvitene i eggeplommeblandingen og rør det inn med en slikkepott, så tilsetter du resten av eggehvitene og rører det forsiktig sammen, prøv å ikke røre for mye. Klem vannet ut av de oppbløtte gelatinplatene, og smelt de over svak varme i 3-4 ss med presset appelsin til gelatinplatene er helt smeltet, men pass på så blandingen ikke blir for varm. Hell gelatinblandingen i sjokoladeblandingen mens du rører rundt, og fordel blandingen i porsjonsglass eller en skål.  La stå kaldt i 4-5 timer. Pynt med raspet/strimlet appelsinskall ved servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar