Søk i denne bloggen

torsdag 7. september 2017

Pasta med kjøttsaus


 Dette her er en enkel og god hverdagsmat og mat som alle liker. En middag med pasta og kjøttdeig kan tilberedes på kort tid, og tilsetter du litt grønnsaker og lager en tomatsalat eller tomatsalsa i tillegg får du lurt inn litt vitaminer også.  Når du først lager kjøttsaus kan du like så godt lage en stor porsjon så har du "nesten ferdig" middag en annen dag. Til denne retten kan du bruke kjøttdeig, karbonadedeig eller en blanding.


DU TRENGER TIL 4 - 5 PORSJONER:

Pasta etter fritt valg
Ca. 800 gr karbonadedeig
3 grovhakket løk
2-3 fedd finhakket hvitløk
2 gulrøtter i små biter
1 bunt vårløk i tynne ringer
3 stilker selleri i tynne ringer
2 - 3 ss tomatpure
1 boks finhakket hermetisk tomat (400 gr)
1-2 buljongterninger
1 liten ss dijonsennep (gjerne en med urter)
1 ts hvitløkspulver
1 ts rosmarin
1/2 - 1 ts paprikapulver
Salt- pepper
Smør/olje


Skrell og del opp alle grønnsakene. Ha smør/olje på stekepannen og brun karbonadedeigen litt etter litt. Ha den ferdigstekte karbonadedeigen i en gryte etter hvert som den er ferdig. Ha litt mere smør på stekepannen og surr løken, hvitløken og grønnsakene raskt på stekepannen. Helt til slutt har du også tomatpureen på stekepanen og lar den få surre med. Kok ut stekepannen og hell alt i gryten.Kok opp og tilsett buljongterning. La gryten få koke en halv times tid på svak varme mens du smaker til med sennep og de andre krydderne. Har du en liten slant rødvin blir gryten bare bedre om du tilsetter den. Kok i ytterligere 15 - 20 minutter. Kok pasta etter anvisningen på pakken og lag gjerne en tomatsalat ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar