Tomatsuppe er perfekt hverdagsmat særlig på kjølige dager. Med bacon blir suppen mere mettende og får en fyldigere smak, og finstrimlet sprø purre gir suppen en ekstra knasende sprø konsistens.
TIL 2 PERSONER TRENGER DU:
2 finhakkede sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 stor ss tomatpure`
Olje/smør til stekeing
1 boks hakkede hermetiske tomater (ca. 400 gr)
3-4 soltørkede tomater i olje
4-5 dl grønnsakskraft (terning/vann)
1 ss balsamicoeddik
salt - pepper
Liten klype sukker
1 dl lett creme fraiche eller kremfløte
Ca- 100 - 150 gr bacon i skiver
Bit av sprø purreløk i tynne ringer
Sprøstek bacon og sett det tilsides. Ha olje eller smør i en kasserolle og la løken surre til den blir blank og myk, men uten å bli brun. La hvitløk , soltørkede tomater og tomatpure´ få surre med til slutt. Tilsett hermetiske tomater delt i strimler og noe av grønnsakskraften. Kok opp og la koke et par minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser eller bruk en blender. La suppen koke opp igjen og tilsett balsamicoeddik, mere kraft og creme fraiche eller kremfløte. Smak til med salt, pepper og litt sukker. La suppen småkoke i 5-8 minutter. Suppen serveres med baconskiver som brekkes i biter og sprø skiver purreløk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar