Nydelig rabarbra og jordbærpai, toppet med en lime og honningkrem, - her smaker det sommer. Paien kan brukes både som dessert og som kake, like godt begge deler. Paien er rask å tilberede, både selve paideigen og toppingen kan lages dagen i forveien eller i god tid før den skal spises.
DU TRENGER TIL EN PAIFORM CA. 26 - 28 CM:
60 gr kaldt smør
60 gr mager kesam (naturell)
200 gr hvetemel
50 gr mandelmel
70 gr melis
1 egg
(Paideigen kan lages med 120 gr smør, da sløyfer du kesam)
SMULDREDEIG:
70 gr brunt sukker
70 gr hvetemel
70 gr smør
50 gr havregryn
Ha alle ingrediensene sammen i en bakebolle og arbeid det godt sammen. Pakk deigen inn i plast, men denne skal ligge fremme på kjøkkenbenken.
JORDBÆR OG RABARBRAFYLL:
300 gr rabarbra i små biter
350 gr jordbær delt i biter
1 ss revet frisk ingefær
150 gr sukker
3 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
Bland sammen vaniljesukker, sukker og potetmel, riv ingefær og bland ammen med rabarbra og jordbær, og rør inn sukkerblandingen.
LIME OG HONNINGKREM:
Kremfløte
Honning
Raspet skall av lime
Pisk kremfløten og smak til med honning og raspet skall av lime.
Paien avkjøles noe før den serveres, den nydelige lime-og honningkremen serveres ved siden av. Iskrem eller vaniljesaus smaker også godt til denne paien.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar