Søk i denne bloggen

tirsdag 27. juni 2017

Sitronmarinert laks med pepperrotdressing og eplesalat


I dag har vi spist en av de beste lakseretter jeg noen gang har laget. Det er langt ifra en innviklet rett, laks er jo egentlig noe av det enkleste å tilberede - og ikke brukte jeg lang tid på kjøkkenet heller, men resultatet var helt fantastisk. Laksen bør ligge i marinaden minst 2-3 timer, og mandelpoteter eller ris er et godt tilbehør, eller bare den gode epleslaten.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 laksefileter uten skinn og bein (a`200 - 220 gram)
Smør til steking 

Legg laksefiletene i marinaden og sett den i kjøleskapet. Når laksen skal stekes, tar du den frem fra kjøleskapet og opp av marinaden, la den ligge på en tallerken eller en skjærefjøl på kjøkkenbenken i 20 - 30 minutter før du begynner å steke laksen. Ha smør på stekepannen, la det bli skikkelig varmt og stek laksen 3 minutter på den ene siden, snu laksen og stek i 2 minutter på den andre siden, nå har  laksen fått fin stekeskorpe. Ikke stek laksen for lenge, da blir den bare tørr og lite god.

MARINADE:

Saft av 1/2 sitron
1 ts salt
1 ss balsamicoeddik
1 ts dijon sennep
pepper
Liten klype paprikapulver

Ha alle ingrediensene til marinaden i en plastpose, rist det godt sammen og legg i laksefiletene. Legg posen med laks i en skål eller bolle og sett den i kjøleskapet minst 2-3 timer.


PEPPERROTKREM:

1 dl gresk yoghurt
1 dl creme fraiche
1-2 ss pepperrot (den på tube kan brukes)
Skall av 1/2 sitron
1 stor ts honning
Litt salt
Finklippet persille
Finklippet gressløk
Gjerne andre urter

Bland sammen alle ingrediensene til kremen og smak til med salt og honning, la den stå kaldt til den skal spises.

EPLESALAT:

1 liten eller 1/2  fenikkel i tynne ringer
1 eple i tynne skiver
3-4 reddiker i tynne skiver
5-6 små tomater delt i to
2 vårløk i tynne ringer
Noen dråper presset sitron

Skrell og del opp alle ingrediensene til salaten, bland sammen og press over litt sitronsaft. Det er lurt å tilsette eple i salaten rett før den skal serveres, så unngår du at epleskivene blir brune.

Laksen serveres med eplesalat, den nydelige pepperrotkremen og mandelpoteter eller ris.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar