Å røre sammen en omelett er veldig greit, det kan redde middagen en dag du er helt tom for ideer eller du har det ekstra travelt. I en omelett kan du egentlig røre inn det du har for hånden, du kan bruke få eller mange ingredienser, godt blir det, og egentlig en næringsrik middag. Får du en rest omelett igjen, så smaker det fenomenalt på en god skive til lunsj neste dag.
TIL 2-3 PERSONER TRENGER DU:
4-5 egg
4-5 ss vann
Klype salt
1 liten finhakket løk
Smør/olje
2 mellomstore poteter i terninger
Ca. 2-3 dl finstrimlet skinke (eller bruk litt finhakket bacon)
1 1/2 dl raspet ost
Noen skiver spekeskinke (kan sløyfes eller bruk bacon)
Avocado (kan sløyfes)
Tomat
Hakk løken og la den surre i litt smør/olje til den begynner å få litt farge. Legg i skinkestrimler og rør sammen blik at alt blander seg og la dette surre et par minutter. Tilsett potetbitene og la de bli varme sammen med løk og skinke. Slå ned varmen på komfyren, pisk lett sammen eggene sammen med vann og hell det over innholdet i stekepannen. Strø over raspet ost og legg et lokk på stekepannen. Det er vanskelig å se når omeletten begynner å stivne når du bruker ost på toppen, men bruk en gaffel så ser du bedre. Omeletten skal være litt myk på toppen. Omeletten serveres med skinke eller bacon og tomat, gjerne også en god hjemmebakt skive brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar