Søk i denne bloggen

søndag 25. juni 2017

Bruchetta med avocado, tomat og rødløk


Bruchetta kommer fra Italia og er rett og slett en grillet skive med hvitløk, olje, toppet med forskjellige ting alt fra fisk, kjøtt og grønnsaker. Bruchetta brukes ofte som forrett i Italia, men er så godt at det holder med et måltid bare med bruchetta. Jeg har servert brucheta til lunsj i dag hovedsaklig med avocado og tomat.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 skiver landbrød eller annet brød med litt store skiver
1 avocado
Noen dråper presset sitron 
Salt - pepper
2-3 tomater i biter
1-2 ss finhakket rødløk
1 fedd hvitløk
Høvlet eller raspet parmesan eller pecorino
God olivenolje
Litt salat eller basilikum 

Rist skivene på stekepannen med litt god olje. del hvitløksbåten på langs og gni brødskivene med snittflaten av hvitløken.  Mos avocadoen sammen med noen dråper presset sitron, litt salt og pepper. Fordel avocadorøren på skivene og legg over rikelig med tomat som er delt i biter. Ringle over litt oliveolje og strø på litt flaksalt. Dryss over finhakket rødløk og høvle over parmesan eller pecorino.
Pynt med salat eller basilikum.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar