En god gryterett med karbonadedeig og bønner, guacomole passer godt til denne gryteretten og gjør den mildere. Som tilbehør passer kokt ris eller nacho chips.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
400 - 500 gr karbonadedeig
2 hakket løk
2 stilker selleri i små biter
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss tomatpure`
1 ts chilipulver (smak deg frem)
1 ts oregano
1 boks hakkede tomater (400 gram)
Ca. 400 gr kidneybønner
Olje til steking
GUACOMOLE:
2 avocado
1/2 rødløk
1 fedd finhakket hvitløk
Liten klype paprikapulver
2 store ss rømme eller creme fraiche
Limesaft
Salt - pepper
Ha olje på en stekepanne og stek karbonadedeigen på samme måte som når du lager pizza og sett det til sides. Ha litt olje i den gryten som du skal lage retten i. La oljen bli varm og fres løk og hvitløk til løken blir blank, tilsett selleri og la den få surre med et øyeblikk. Tilsett tomatpure`og la den få surre med et pat minutter og tilsett den stekte karbonadedeigen og hermetiske tomater. Tilsett krydder og smak deg frem med chilipulver. Smak til med salt og pepper og kok opp og la gryten få koke ca. 15 minutter. Tilsett bønner helt til slutt og la retten få et nytt oppkok.
Ha alle ingrediensene til guacomolen i en bolle og kjør den glatt med en stavmikser, smak til med krydder, presset lime og salt og pepper.
Ha alle ingrediensene til guacomolen i en bolle og kjør den glatt med en stavmikser, smak til med krydder, presset lime og salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar