Søk i denne bloggen

fredag 6. april 2012

Suksessterte


I og med at suksessterten er pyntet med den gule fine kremen, er dette virkelig en påskekake, pynter du kaken med noen påskeegg og sjokolade i tillegg er det ingen tvil.
Selv om påsken er godt i gang er det ikke for sent å bake noe godt til kaffekosen og så blir det en herlig overraskelse til familien - det er jo påske bare en gang i året og noe godt skal man jo unne seg iblant.

                                         DU TRENGER:                                         

4 eggehviter
200 gr sukker
250 gr malte mandler
1 strøken ts bakepulver 


Pisk eggehvitene mens du tilsetter sukkeret litt etter litt, eggehvitene skal piskes helt til du kan snu bollen på hodet uten at eggehvitene sklir ut. Husk at du må ha gullende rene visper og piskebolle skal du få hvitene så stive og det må ikke vær en "anelse" med eggeplomme i hvitene heller, så her gjelder det å være nøyaktig skal du få et godt resultat. Bland bakepulver i de malte mandlene og vend mandlene forsiktig inn i de piskede eggehvitene. Legg bakepapir i bunnen av en kakeform ca. 22 cm. og ha røren i formen. Stek kaken ved ca. 180 grader i 40 - 45 minutter.
Kakebunnen kan bakes i god tid og fryses, den blir faktisk mykere og litt mere seig når den fryses. Det er lurt å la kaken være i formen hvis du fryser den.

TIL KREMEN TRENGER DU:

2 dl kremfløte
150 gr sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
6 eggeplommer
150 gr smør


Kremfløte, sukker, eggeplommer og vaniljesukker piskes sammen i en kasserolle og som får koke sakte opp under svak varme mens du rører hele tiden så ingen ting setter seg i bunnen av kasserollen.
Sett kremen tilside og la den avkjøles til ca. romtemperatur. Vei opp smøret og la det stå fremme slik at krem og smør får ca. samme temperatur. Bruk en håndmikser eller en ballongvisp og visp smøret inn i kremen litt etter litt, visp til kremen er jevn og luftig.



Ta kaken ut av formen og legg den på et kakefat, men sett ringen tilbake rundt kaken igjen mens du legger på kremen og la den være på til kaken skal serveres. Sett kaken i kjøleskapet.
Pynt med sjokolade, små påskeegg eller frukt.


Vil du lage fuglerede, må du legge et brett av metall eller en stekeplate i fryseren dagen i forveien, så smeltet du sjokolade over vannbad og sprøyter sjokoladen tynt utover det brettet eller stekeplaten som du henter opp fra fryseren. Bruker en tynn kniv til å løsne sjokoladen i kanten og ruller sammen til et rede. Her må du være litt rask for sjokoladen stivner fort, og smelter på fingrene dine. Det er viktig at du har skikkelig sjokolade som egner seg til å lage pynt av. Legg sjokoladeredet på kaken og pynt med små sjokoladeegg eller små kyllinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar