Dette er en bolleoppskrift som jeg har brukt i mange år og som alltid er vellykket, enten det er til fastelavn med krem i midten, eller til bursdagsfest. Til påske er det obligatorisk med bollet og da baker vi også "påskekoner til påskefrokosten og vi synes disse "bollekonene" er riktig så trivelige.
DU TRENGER:
150 gr mykt smør i biter
5 dl melk
1 egg
50 gr gjær
1/2 ts salt
1 dl sukker
2 ts kardemomme
Ca. 14 dl hvetemel
Egg til pensling
Lunk melken, kjenn med en finger, væsken skal være fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen og tøm over noe av væsken og rør ut gjæren i det. Tilsett sukker, salt, kardemomme og
sammenpisket egg. Ha i resten av deigvæsken og melet litt etter litt til du har en passende smidig deig, den skal være litt løs, men ha en konsistens slik at den slipper bakebollen. Arbeid deigen 8-10 minutter i kjøkkenmaskinen på middels hastighet, mens du har i smøret litt etter litt mens maskinen går og la maskinen fortsette med å røre deigen i 5-8 minutter etter at alt smøret er arbeider inn.
Påskeboller må vi ha. I år blir det Synnøve sin oppskrift.
SvarSlettKoselig det Marit
SvarSlett