En deilig silderett med en spennende kombinasjon av den sursøte sitrusmarmeladen og kryddersilden.
Dette er virkelig noe for sildeelskere, forsvinner raskt fra koldtbordet, og ikke minst det er ingen vanskelig rett å tilberede. Det eneste er at det til tider kan være vanskelig å få kjøpt
kumquat, da kan kansje appelsin brukes istedet, jeg har ikke laget denne silderetten med appelsin, men med litt mindre honning og sirup, skulle det sikkert gå greit, skal faktisk prøve det engang.
DU TRENGER:
4 - 5 kryddersildfileter
TIL SITRUSMARMELADE TRENGER DU:
2 lime
8 - 10 kumquat
1 liten chili
2 ss hvitvinseddik
3 ss lønnesirup
2 ss honning
Litt appelsinjuce eller vann
Vask og skrubb sitrusfruktene godt, skjær bort "skalkene". Skjær lime og kumquat i tynne skiver,
jo tynnere jo bedre. Del chilien, skrap ut frøene og skjær i små biter.
Bland alle ingrediensene til marmelden i en kasserolle og kok på svak varme i 20 - 25 minutter til sitrusen er helt bløt. Smak til og ha i litt mere sirup eller honning hvis det er for surt, men det skal være litt syrlig, det er den kombinasjonen med kryddersilden og det syrlige som er så god.
Marmeladen kan gjerne lages flere dager før den skal brukes den holder seg en uke i kjøleskapet.
Kutt kryddersilden opp i pene skrå biter og legg opp på et fat sammen med sitrusmarmeladen.
Serveres med mørkt rugbrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar