Hjemmelaget appelsinmarmelade på brød eller rundstykker til frokost, er utrolig godt. Her hos oss vil vi helst ha appelsinmarmeladen litt bitte og ikke for søt. I de senere åra har jeg laget appelsinmarmelade selv da den vi får i butikkene inneholder veldig mye sukker, og så kan jeg smakssette marmeladen med smaker som ikke er i kjøpemarmelade. Det er ikke noe stort arbeid å lage appelsinmarmelade, litt tid må du regne med å sette av til dette formålet, men her får du virkelig noe igjen for "strevet". I og med at jeg lager marmelade med lite sukker holder den seg ikke mere en et par uker i kjøleskapet derfor putter jeg marmeladen i fryseren i små glass eller plastbokser.
Jeg synes det er godt med litt appelsinskall i marmeladen, men det er et lite "merarbeid" og marmeladen blir god om du sløyfer appelsinskall.
DU TRENGER:
8 - 10 appelsiner
4 - 6 ringer ananas
(bruk den ananasen uten sukker)
1 dl ananassaft
30 gr friskrevet ingefær
300 gr sukker
2 - 3 pl gelatin
Begynn med å vaske appelsinene godt i varmt vann. Vil du ha appelsinskall med i marmeladen, må du skrelle noen av appelsinene med potetskreller slik at du kun får med det gule av appelsinskallet. Skjær det gule skallet i tynne strimler til du har ca. 80 - 100 gr og kok det for seg selv i litt vann i ca. 30 minutter, hell av vannet og sett de kokte skallremsene tilside.
Skrell appelsinene med en kniv slik at du får bort alt det hvite sammen med skallet. Skjær appelsinene i biter, ha bitene i en kasserolle og kok sakte opp sammen med ingefær, ananasringer skåret i biter, ananassaft og det meste av sukkeret.
Kok under lokk i ca. 30 minutter, bruk en stavmikser og mos marmeladen. Tilsett de kokte appelsinskallene og kok videre uten lokk i ca. 20 minutter. Smak på marmeladen og tilsett sukker etter smak, la marmeladen få et oppkok hvis du har tilsatt mere sukker. Legg gelatinplatene i vann ca. 5 minutter, ta litt presset appelsinsaft i en liten kjele, varm den til kokepunktet og løs opp geleatinplatene i appelsinsaften, så rører du gelatin oppløsningen inn i marmeladen. La marmeladen bli kald før du fyller på glass eller plastbokser og putt i frysen.
Kok under lokk i ca. 30 minutter, bruk en stavmikser og mos marmeladen. Tilsett de kokte appelsinskallene og kok videre uten lokk i ca. 20 minutter. Smak på marmeladen og tilsett sukker etter smak, la marmeladen få et oppkok hvis du har tilsatt mere sukker. Legg gelatinplatene i vann ca. 5 minutter, ta litt presset appelsinsaft i en liten kjele, varm den til kokepunktet og løs opp geleatinplatene i appelsinsaften, så rører du gelatin oppløsningen inn i marmeladen. La marmeladen bli kald før du fyller på glass eller plastbokser og putt i frysen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar