Søk i denne bloggen

fredag 13. april 2012

Appelsinmarmelade med ingefær og ananas


Hjemmelaget appelsinmarmelade på brød eller rundstykker til frokost, er utrolig godt. Her hos oss vil vi helst ha appelsinmarmeladen litt bitte og ikke for søt. I de senere åra har jeg laget appelsinmarmelade selv da den vi får i butikkene inneholder veldig mye sukker, og så kan jeg smakssette marmeladen med smaker som ikke er i kjøpemarmelade. Det er ikke noe stort arbeid å lage appelsinmarmelade, litt tid må du regne med å sette av til dette formålet, men her får du virkelig noe igjen for "strevet". I og med at jeg lager marmelade med lite sukker holder den seg ikke mere en et par uker i kjøleskapet derfor putter jeg marmeladen i fryseren i små glass eller plastbokser.
Jeg synes det er godt med litt appelsinskall i marmeladen, men det er et lite "merarbeid" og marmeladen blir god om du sløyfer appelsinskall.

    DU TRENGER:
               
8 - 10 appelsiner
4 - 6 ringer ananas
(bruk den ananasen uten sukker)
1 dl ananassaft
30 gr friskrevet ingefær
300 gr sukker
2 - 3 pl gelatin
              
      

Begynn med å vaske appelsinene godt i varmt vann. Vil du ha appelsinskall med i marmeladen, må du skrelle noen av appelsinene med potetskreller slik at du kun får med det gule av appelsinskallet. Skjær det gule skallet i tynne strimler til du har ca. 80 - 100 gr og kok det for seg selv i litt vann i ca. 30 minutter, hell av vannet og sett de kokte skallremsene tilside.
Skrell appelsinene med en kniv slik at du får bort alt det hvite sammen med skallet. Skjær appelsinene i biter, ha bitene i en kasserolle og kok sakte opp sammen med ingefær, ananasringer skåret i biter, ananassaft og det meste av sukkeret.


 Kok under lokk i ca. 30 minutter, bruk en stavmikser og mos marmeladen. Tilsett de kokte appelsinskallene og kok videre uten lokk i ca. 20 minutter. Smak på marmeladen og tilsett sukker etter smak, la marmeladen få et oppkok hvis du har tilsatt mere sukker. Legg gelatinplatene i vann ca. 5 minutter, ta litt presset appelsinsaft i en liten kjele, varm den til kokepunktet og løs opp geleatinplatene i appelsinsaften, så rører du gelatin oppløsningen inn i marmeladen. La marmeladen bli kald før du fyller på glass eller plastbokser og putt i frysen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar