torsdag 10. august 2023

Pølse og bønnegryte


 En smakfull pølserett med grønnsaker og bønner, en middag som hele familien vil like. Jeg har brukt blomkål og selleristilker i denne gryten i dag, men gulrøtter, brokkoli eller paprika er fint å bruke i stedet for blomkål. Liker du mat med ekstra sterk smak, kan du tilsette en finhakket chili. Som tilbehør smaker det med ris, pasta eller bare godt brød og smør.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

1-2 finskåret stilkselleri

1/4 blomkålhode i små buketter eller andre grønnsaker

Ca. 400 - 500 gr gode grove pølser

1 liten boks mais

2 stilker finhakket vårløk

2 bokser blandede bønner eller de bønnene du liker best

1 stor ss tomatpure

1 ts chilipulver

1 ss brunt sukker

Ca. 1/2 dl ketchup

1/2 - 1 ss dijon sennep

1/2 ts worchestershiresaus

Ca 5-6 dl kyllingkraft (terning og vann)

Havsalt - pepper

Smør/olje til steking 

Rens og del opp alle grønnsakene og del pølsene i litt tykke skiver. Bruk en tykkbunnet gryte og ha i smør/olje. Legg i løken sammen med litt havsalt når smøret er skikkelig varmt og la løken surre til den blir blank og myk. Tilsett resten av grønnsakene, tomatpure og chilipulver og la dette surre sammen med løken et par minutter, rør godt om slik at alt blir godt blandet. Tilsett sukker, ketchup, sennep og worchestershiresaus sammen med kraft. Kok opp og la koke i ca. 5-8 minutter. Tilsett pølseskivene, bønner og mais. Kok opp og smak til med mere krydder hvis det trengs.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar