torsdag 24. august 2023

Gulrotbrød med gresskarkjerner


Saftig og godt brød med gulrøtter og gresskarkjerner, et holdbart brød bakt med få ingredienser og som er fint å fryse. Et slikt brød passer veldig godt i nistepakken. Du kan bytte gresskarkjerner med solsikkekjerner.

TIL TO BRØD TRENGER DU:

5 dl melk

1 pakke gjær

2 ts salt

2-3 gulrøtter

11-12 dl grovbakstmel

1 1/2 dl gresskarkjerner 

Melk og gesskarkjerner til pensling og dryss.

Rasp gulrøttene på den fineste delen av raspen. Lunk melken til fingervarm, smuldre gjæren i bakebollen, hell over den lunkne melken og rør ut gjæren. Tilsett salt, nesten alt melet, raspet gulrot og gresskarkjerner mens du lar maskinen gå på sakte fart. Sjekk om du har en passe fast deig før du tilsetter resten av melet. La maskinen gå i ca. 10 - 12 minutter før du dekker deigen med plastfolie og sett til heving i ca. 30 - 40 minutter. Ta deigen ned på melet bakebord og ruller ut to brød som du legger i bakepapirkledde former og setter til etterheving ca. 20 - 25 minutter. Pensle brødene med melk og strø på gresskarkjerner. Stekes ved 210 grader i ca. 25 - 30 minutter. Avkjøles på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar