onsdag 16. august 2023

Eplevafler med havregryn og kanel


 Eplesmaken kommer tydelig frem i disse myke deilige vaflene som også har en fin smak av kanel. Vaflene blir tilstrekkelig søte av eplet, men vil du så kan du tilsette litt sukker. Vaflene er kjempegode til turmat, frokost, skolemat eller når du bare vil kose deg eller ha noe godt til ettermiddagskaffen. Vaflene smaker godt med brunost, syltetøy, banan og marmelade, eller epleskiver og hvitost. Av denne porsjonen fikk jeg 10 vaffelringer.

DU TRENGER:

3 egg

3 1/2 dl melk 

50 gr smeltet smør

1 raspet eple

1 dl havregryn

2 dl hvetemel

1 dl fin sammalt hvete

1 ts malt kanel

1 ts bakepulver

Liten klype salt 


Pisk eggene lett sammen med melken. Bland sammen alt det tørre og rør det inn i egge/melkeblandingen. Rør inn smeltet smør og raspet eple. La røren stå 20 - 30 minutter før steking.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar