Dette er en enkel middagsrett der alt er i en form og lages ferdig i stekeovnen.Veldig lettvint, veldig godt og du kan putte i andre grønnsaker hvis du vil. Jeg har brukt mandelpoteter i tynne skiver som blir raskt ferdig, men hvis du bruker poteter som trenger lengre koketid kan du gi poteter og løk et oppkok slik som du gjør når du lager fløtegratinerte poteter.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca. 350 gr poteter i tynne skiver
1/2 løk i tynne skiver
Ca. 1 1/2 - 2 dl grønnsaksbuljong (vann og terning)
1 dl kremfløte
1 ts god sennep
Timian
Salt - pepper
Kjøttboller så mange som du vil
10 - 12 små tomater
Ca. 25 - 30 gr raspet parmesan
Sett stekeovnen på 190 grader. Skrell og kutt potetene i tynne sskiver, jeg brukte en mandolin, men du kan kutte tynt med en kniv. Kutt opp løken. Legg løk og potetskiver i en ildfast form og strø på litt timian, salt og pepper. Hell over grønnsaksbuljong og sett formen i stekeovnen og stek i ca. 25 - 30 minutter. Vend på innholdet i formen underveis. Du kan godt dekke formen med al-folie en del av tiden. Ta formen ut av ovnen, legg over kjøttboller og tomater, rør sammen kremfløte og sennep som du heller over innholdet i formen og strør over raspet parmesanost til slutt. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til potetene er ferdig. Det smaker veldig godt med en grønn salat ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar