mandag 4. april 2022

Potet og løkform med kjøttboller


 Dette er en enkel middagsrett der alt er i en form og lages ferdig i stekeovnen.Veldig lettvint, veldig godt og du kan putte i andre grønnsaker hvis du vil. Jeg har brukt mandelpoteter i tynne skiver som blir raskt ferdig, men hvis du bruker poteter som trenger lengre koketid kan du gi poteter og løk et oppkok slik som du gjør når du lager fløtegratinerte poteter. 

                                                       DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 350 gr poteter i tynne skiver

1/2 løk i tynne skiver

Ca. 1 1/2 - 2 dl grønnsaksbuljong (vann og terning)

1 dl kremfløte

1 ts god sennep

Timian

Salt - pepper

Kjøttboller så mange som du vil 

10 - 12 små tomater

Ca. 25 - 30 gr raspet parmesan


Sett stekeovnen på 190 grader. Skrell og kutt potetene i tynne sskiver, jeg brukte en mandolin, men du kan kutte tynt med en kniv. Kutt opp løken. Legg løk og potetskiver i en ildfast form og strø på litt timian, salt og pepper. Hell over grønnsaksbuljong og sett formen i stekeovnen og stek i ca. 25 - 30 minutter. Vend på innholdet i formen underveis. Du kan godt dekke formen med al-folie en del av tiden. Ta formen ut av ovnen, legg over kjøttboller og tomater, rør sammen kremfløte og sennep som du heller over innholdet i formen og strør over raspet parmesanost til slutt. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til potetene er ferdig. Det smaker veldig godt med en grønn salat ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar