fredag 22. april 2022

Sjokoladekake med engelsk konfekt


 En enkel sjokoladekake som er rask å bake. Kaken er myk og saftig og har rik sjokoladesmak. Du kan pynte kaken med vanlig sjokoladekrem, eller en slik enkel krem som jeg har pyntet med i dag og selv om jeg har puttet på litt ekstra pynt siden kaken skal være til fest, kan du velge en enklere pynt. Du kan også dele kaken og fylle den med sjokoladekrem i midten. Kaken stekes i en form som er 24 - 26 cm.
 

DU TRENGER:

150 gr smeltet smør

3 egg

100 gr sukker

100 gr brunt sukker

1 ts vaniljesukker

3 dl kefir/kulturmelk

250 gr hvetemel

5 ss kakao

1 ts bakepulver

                                                                1 ts natron

 SJOKOLADEKREM:

200 gr kokesjokolade (Dronningsjokolade)

1 dl kremfløte

1 ts smør

Smelt smøret og la det bli litt avkjølt. Pisk egg, sukker og brunt sukker til lys og luftig eggedosis og rør inn kefir. Bland alt det tørre og vend det inn i røren vekselvis med smeltet smør. Rør minst mulig. Hell røren i en smurt og strødd form og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader over/under varme i ca. 25 - 30 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er stekt, den skal være gjennomstekt, men pass på så den ikke blir for mye stekt. Ta formen ut av ovnen når den er ferdig og sett formen på en rist til avkjøling. Kakebunnen kan bakes i god tid før den skal spises og fryses.

 Gi kremfløten et oppkok, ta kjelen bort fra varmen og tilsett sjokoladen i biter og smøret. Rør til sjokoladen er smeltet og til alt er godt blandet til en blank jevn sjokoladekrem. Bre kremen over kaken når kaken er helt avkjølt.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar