onsdag 6. april 2022

Kaldhevet rundstykker med gulrot og yoghurt

 

 Bakst med yoghurt blir alltid myk og saftig, disse rundstykkene er ikke noe unntak de ble virkelig nydelige og fikk en delikat gyllen farge på grunn av gulrøttene. Dette ble skikkelig påskebakst som er herlig på frokostbordet og i nistepakken og er gode både med salt og søtt pålegg.

DU TRENGER:

2 dl yoghurt naturell (mager type)

1 1/2 dl kaldt vann

1 1/2 dl kokende varmt vann

10 gr gjær

1 ts salt

2 ts sukker

1 dl olivenolje

3 gulrøtter (raspet)

2 1/2 dl havregryn

700 gr hvetemel

TIL PENSLING:

1 ss yoghurt naturell

3 ss vann

Korn/kjerner/frø til å strø over


Bland yoghurt med kaldt og kokende varmt vann, rør sammen og vent til det er fingervarmt før du rører ut gjæren i blandingen. Tilsett oljen. Ha havregryn, hvetemel, salt og sukker i bakebollen, tilsett de raspede gulrøttene og spe med yoghurtblandingen. La maskinen gå til deigen er godt blandet, men fremdeles litt løs. Dekk bakebollen med plast eller lokk og sett den i kjøleskapet i minst 10 timer. Når du skal bake ut rundstykkene lar du først bakebollen stå i romtemperatur i ca. 1 1/2 time. Bruk to spiseskjeer dyppet i kaldt vann til å lage runde "boller" som settes på stekeplate dekket med bakepapir. Pensle rundstykkene med yoghurtblandingen og strø over det du har av frø, kjerner eller korn. La rundstykkene etterheve i ca. 20 minutter. Stekes ved 220 grader i ca. 10 minutter før varmen skrus ned til 200 grader og stek videre til rundstykkene er gylne på farge. (ca. 10 min.)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar