fredag 29. april 2022

Bløtkake med vaniljekrem og bringebær


 Mai tror jeg er den måneden i året som vi baker og spiser mest kaker, det er liksom selve "festmåneden" med konfirmasjoner og 17. mai. Bløtkake er festkaken nummer en og når sant skal sies er en bløtkake med deilig fyll og krem en av de beste kakene på kakebordet. Egentlig er bløtkake bårde rask og enkelt å bake og bunnen kan bakes i god tid og puttes i fryseren.

DU TRENGER TIL EN RUND FORM PÅ 26 CM:

6 egg

180 gr sukker

180 gr hvetemel

1 1/2 ts bakepulver

FYLL OG PYNT:

Tykt bringebærsyltetøy

Vaniljekrem

Pisket kremfløte

Bær, frukt, nøtter 

Pisk egg og sukker lenge og vel til du har en skikkelig tykk og fin eggedosis. Bland bakepulveret inn i hvetemelet, bruk en sikt og sikt melblandingen i eggedosisen.  Bruk en slikkepott og vend forsiktig melet inn i eggedosisen med litt lange forsiktige tak. Ikke rør rundt, da vil all luften røres ut av eggedosisen og det er fare for at kaken blir ganske flat. Hell kakerøren i formen og sett formen midt i ovnen ved 160 grader og stek i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken på rist. Kaken kan deles i to eller i tre deler og hver del dynkes med litt juice eller melk. Legg bunnen på et kakefat og smør på et lag med bringebærsyltetøy (ikke for tykt lag), deretter et godt lag med vaniljekrem. Vil du kan du også ha på litt pisket kremfløte oppå vaniljekremen. Legg på neste del av kakebunnen og smør på syltetøy og vaniljekrem. Legg på toppen av kaken og smør på et tykt lag med pisket kremfløte og dekk kantene rundt med krem. Pynt med bær, frukt og nøtter. Settes kaldt til den skal nytes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar