Gyros smaker nydelig og minner deg kanskje litt om sommer og sol i Hellas. Sammen med en nydelig kremaktig tzatziki og salat er dette et herlig måltid, så kanskje det er en ide å bytte ut fredagstacoen med gyros neste gang. Jeg har brukt nakkekoteletter, men kylling, lam eller oksekjøtt smaker like godt.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
2 fedd hakket hvitløk
1 1/2 ts spisskummen
1 ts koriander
1/2 ts chiliflak
1 ts søt paprika
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts rosmarin
2 ss olivenolje
Salt - pepper
2 nakkekoteletter (ca. 400 gr)
Smør/olje til steking
TZATZIKI:
Ca. 2 dl tykk yoghurt naturell
3/4 - 1 hel agurk
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss olivenolje
Flaksalt - pepper
SALAT:
Grønn salat, den du liker best
Tomat
Avocado
Agurk
Litt rødløk i tynne ringer
Valgfrie lefser
Rør sammen i en skål alle krydder (untatt salt og pepper), olje og hvitløk. Del kotelettene i strimler og bland kjøttstrimlene sammen med krydderblandingen. La kjøttet marinere i krydderblandingen i minst 2 timer. Del agurken på langs og skrap ut kjernene med en skje. Riv agurken på den groveste delen på rivjernet. Ha den revne agurken i et døslag og la den renne godt av, prøv å få få bort så mye væske som mulig. Bland den avrente agurken sammen med alle ingrediensene til tzatzikien og rør sammen, smak til. og sett den kaldt til den skal spises. Ha smør/olje på stekepannen, strø salt og pepper på kjøttet og stek kjøttet raskt på varm stekepanne. Lag salaten og legg litt av alle godsakene på en lefse, rull sammen og kos deg, det smaker skikkelig godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar