I dag ble det restemat på menyen, kjapt og enkelt, men det var ingen ting å utsette på smaken, riktig så godt ble det. Du kan bruke andre grønnsaker i denne lille retten her, men blomkål blir ekstra godt når det blir bakt i ovnen på denne måten, du kan også bruke spekeskinke i stedet for bacon, og har du hvitløksolje kan du bruke den og sløyfe hvitløken i formen.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Tagliatelle eller en annen pasta
1/2 blomkål i små buketter
1/2 søtpotet i små terninger
1 fedd hvitløk, finhakket
4-5 ss god olivenolje
Salt - pepper
4-6 skiver bacon
8-10 småtomater
Rikelig med parmesan
1 dl kokevann fra pastaen
Ca. 1 dl matfløte eller en blanding av kremfløte/melk
Rens blomkål og søtpotet som deles i små biter/buketter, hakk hvitløken og legg alt i en ildfast form. Hell over olivenoljen og strø over salt og pepper, sett alt i stekeovnen ved 220 grader på varmluft og bak i ca. 16 - 18 minutter til blomkålen har fått brune flekker og er blitt myk. Stek baconet til det blir sprøtt , og tomatene til de faller sammen. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, ta av ca. 1 dl av kokevannet før du heller vannet av pastaen. Ha pastaen tilbake i kaserollen. Hell de bakte grønnsakene sammen med pastaen, hell over pastavannet du har tatt vare på og hell på matfløte og parmesan. Ha svak varme på platen mens du rører/vender forsiktig på pastaen slik at alt blir godt blandet. Hell den ferdige pastaretten over på et fat og legg på bacon og tomater.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar