En fyldig og god fiskesuppe som ikke krever alt for mye forberedelsr og arbeid, en slik suppe er aldeles perfekt på en travel hverdag.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca. 120 - 150 gr fersk torsk i små terninger
Ca. 120 - 150 gr laks i små terninger
2 små finhakkede sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
Litt smør/olje
2 gulrøtter i små biter eller tynne skiver
1 bit sellerirot i små biter
2-3 vårløk i tyne ringer
Gjerne litt finhakket fennikel
Ca. 4 dl vann og 2 fiskebuljongterninger eller 4 dl fiskekraft
1 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
Liten skvett hvitvin (kan sløyfes)
1-2 ss smør
Ca. 1 1/2 ss hvetemel
Litt raspet sironskall
Salt - pepper
Liten klype paprikapulver
Hakket persille og gressløk/dill
Toppes med litt rensede reker
Surr løk og hvitløk i litt smør/olje til løken blir myk, tilsett de andre grønnsakene og la de få surre med uten at de blir brune. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med fiskekraft, melk og kremfløte til passende konsistens på suppen. Tilsett grønnsakene og smak til med salt, pepper, presset sitron og paprikapulver. Kok i noen minutter slik at grønnsakene så vidt er møre. Legg i fisketerninger helt på slutten av kokingen. Serveres med et dryss av persille og gressløk eller dill og reker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar