Søk i denne bloggen

torsdag 24. mars 2022

Potetvafler med herlig topping


 Skal jeg være helt ærlig var jeg aldri så lite skeptisk første gangen jeg skulle steke potetvafler. Men nå må jeg innrømme at dette er blitt en gjenganger med ymse topping og til ymse anledninger. Topp med røkt laks, rømmeklatt og litt løyrom/sort kaviar, eller guacomole og raspet ost toppet med små tomater, pesto, finhakket rødløk og blåmuggost, eller slik vi har kost oss med i dag, spekemat, rømme og finhakket rødløk. Som vanlig er det bare fantasien som kan bremse oss, kos deg med disse knallgode vaflene til et glass vin eller øl, til tapasbordet eller bytt ut tacoen med potetvafler. Denne porsjonen rekker til minst 5-6 personer.

DU TRENGER:

Ca. 500 gr poteter

4 dl melk

2 egg

4 dl hvetemel

1 ts salt

1 ts bakepulver

100 gr smeltet smør


Skrell og skyll potetene og riv de grovt på et rivjern. Rør sammen mel, salt, egg og melk og rør til det blir glatt. Rør inn de raspede potetene og bakepulver og rør godt sammen. Rør inn det smeltede smøret til slutt. Stek vaflene i vaffeljernet og stek til de er lys brune. Avkjøles på rist.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar