Vi og mange med oss er glad i nystekte rundstykker med sprø skorpe til frokost - ja gjerne til andre tider på dagen også, og for ikke å snakke om til en god suppe. Selv liker jeg best rundstykker med grovt mel, og i dag ble det noen riktig nydelige, saftig og grove rundstykker som har fått stått og hevet seg hele natten og vel så det i kjøleskapet. Disse er ikke eltefrie, nei, tvert i mot har de eltet lenge og vel i kjøkkenmaskinen. Av denne porsjonen blir det ca. 15 - 16 rundstykker.
DU TRENGER:
6 dl romtemperert vann
2 ts honning
Ca. 1/4 pakke gjær
200 gr Fibramel
400 gr hvetemel
50 gr kruskakli
100 gr knuste linfrø
1 stor ts salt
Litt nøytral olje til hevebollen
Rør gjær og honning ut i vannet. Ha alt det tørre i bakebollen til kjøkkenmaskinen og spe med vannet mens maskinen går. La maskinen gå med litt høy hastighet i ca. 12 - 14 minutter. Hell deigen i en bakebolle som har lokk og som du først smører litt med nøytral olje. Sett på lokket og sett deigen i kjøleskapet i minst 10 timer eller hele natten og vel så det.
Når rundstykkene skal bakes ut, strør du godt med hvetemel på bakebordet, heller over deigen og strør litt mel over deigen også. Ikke kna deigen, men bare strekk den forsiktig litt ut og bruk en deigskrape til å kutte/skjære av biter i passe størrelser.. Pensle med vann og strø med frø. Sett et stekebrett i ovnen og sett varmen på 250 grader. Når ovnen er varm tar du ut stekebrettet, legger på bakepapir og legger over rundstykkene. Stekes i ca. 10 - 12 minutter og avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar