Dette ble rene julesalaten, flotte farger, masse godsaker og i tillegg masse vitaminer. Salaten passer til alle slags mat, også julemat som juleskinke, medister og svineribbe, nydelig på skinkesmørbrød og ribbesmørbrød. Vi derimot spiste denne herlige salaten til fiskekaker i dag, det må jeg si høynet fiskekakemiddagen betraktelig, restene blir brukt på brødskiva sammen med kokt skinke til helgen. Denne porsjonen her er nok til to + litt til overs.
DU TRENGER:
130 - 150 gr finsnittet rødkål
1/2 rødt eple i tynne båter
Ca. 100 gr druer
1 finsnittet stilk selleri
Ca 25 gr valnøtter
DRESSING:
2 ss majones
2 ss lett creme fraiche
Noen dråper presset sitron
Salt - pepper
Snitt rødkål veldig tynt, bruk gjerne en mandolin, del druene i to, skjær eple i tynne båter og snitt selleristilken tynt. Bland alt sammen i en skål. Bland alle ingrediensene til dressingen sammen og smak til. Vend dressingen inn i salaten. La stå kjølig til den skal serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar