Søk i denne bloggen

mandag 16. november 2020

Bannankake


 Etter handleturen i dag fant jeg ( langt inne i kjøleskapet) en liten klase godt modne bananer, de var litt for modne til å spises så slik ble det en banankake til kaffen i dag. Det er et gode med banankake, man kan bake med lite sukker, da bananene gir en fin søtsmak. Dette er en kake som du rører raskt sammen, og den ble riktig så god.
 

DU TRENGER TIL 1 BRØDFORM:

3 overmodne bananer

2 egg

100 g smeltet smør

100 gr sukker

250 gr hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Ca. 100 gr hakket mørk sjokolade 

Finn frem alle ingrediensene du skal bruke. Smelt og avkjøl smøret, bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Mos bananene i en skål og rør inn eggene sammen med det smeltede smøret, rør godt sammen mens du tilsetter sukkeret. Hell hele blandingen i hvetemelblandingen, og rør til du får en jevn røre, men med litt klumper av banan, så tilsetter du sjokoladen til slutt. Hell røren i en brødform med bakepapir og sett formen midt i stekeovnen ved 185 grader. Stek i ca. 45 minutter. Kjenn gjerne med en kakepinne om kaken er ferdig. Avkjøles på rist, og vent til kaken er helt kald før du begynner å smake


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar