Søk i denne bloggen

lørdag 31. oktober 2020

Gresskarsuppe med bakt kanelpære


 Dette er en enkel suppe å tilberede, suppen smakte riktig så godt, og den bakte pæren gav suppen en ekstra sødme. Jeg hadde et butternut gresskar, men du kan bruke den gresskartypen du har.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca, 300 gr gresskar

1 liten grovhakket løk

3 - 4 dl grønnsaksbuljong

1 dl melk

2 ss lett creme fraiche

Liten klype paprikapulver

Salt - pepper

Noen dråper presset sitron

God olivenolje

1 pære

Kanel

 

Kutt gresskar i store terninger, grovhakk løken. Legg gresskarterningene på et stekebrett med bakepapir sammen med løken og ringle over litt god olje. Del pæren i to på langs, skrap ut kjernehuset og skjær litt av skalken under slik at bærehalvdelene ligger godt. Legg pærene på stekebrettet ved siden av gresskar og løk, pensle pærene med litt olje og strø over kanel. Sett stekebrettet i stekeovnen ved 180 grader og bak i 40 minutter. Legg pærene tilsides når alt er ferdig i stekeovnen og hell løk og gresskar i en kjele. Hell over grønnsaksbuljong og kjør suppen glatt med stavmikser. Smak til med melk, creme fraiche og krydder, kok opp og server suppen varm med pære.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar