Syltet rødkål er en skikkelig godsak og et lekkert tilbehør til taco, wraps, koteletter, karbonader og aldeles nydelig på brødskiven sammen med skinke. Syltet rødkål er også raskt å tilberede, og den holder seg fint i kjøleskapet vel en uke. Rødkålen har en fantastisk farge, og er svært næringsrik.
DU TRENGER:
1/2 rødkål
1-2 cm finhakket frisk ingefær
Raspet skall av 1 lime
2 dl eplesidereddik
2 dl vann
2 dl sukker
Skjær rødkålen tynt, bruk gjerne en mandolin. Rasp skallet av limen og hakk ingefær fint. Bland kål, limeskall og ingefær og legg det i et glass med lokk. Kok opp vann, sukker og eddik og hell det varmt over kålen i glasset. Sett på lokk og sett glasset i kjøleskapet til det er helt kaldt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar