Søk i denne bloggen

mandag 26. oktober 2020

Syltet rødkål med lime og ingefær


 Syltet rødkål er en skikkelig godsak og et lekkert tilbehør til taco, wraps, koteletter, karbonader og aldeles nydelig på brødskiven sammen med skinke. Syltet rødkål er også raskt å tilberede, og den holder seg fint i kjøleskapet vel en uke. Rødkålen har en fantastisk farge, og er svært næringsrik.

DU TRENGER:

1/2 rødkål

1-2 cm finhakket frisk ingefær

Raspet skall av 1 lime

2 dl eplesidereddik

2 dl vann

2 dl sukker

 

Skjær rødkålen tynt, bruk gjerne en mandolin. Rasp skallet av limen og hakk ingefær fint. Bland kål, limeskall og ingefær og legg det i et glass med lokk. Kok opp vann, sukker og eddik og hell det varmt over kålen i glasset. Sett på lokk og sett glasset i kjøleskapet til det er helt kaldt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar