Jeg planla å lage mac and cheese til middag i dag, men kom i tanker om at bare ost og makaroni er en fryktelig kjedelig mat. Dermed var det bare å finne frem litt rester, og lage en utvidet variant av samme rett. Blir det litt igjen av middagen, smaker det godt til lunsj neste dag.
DU TRENGER TIL CA. 3 PERSONER:
Ca. 125 gr makoroni
Ca.2 ss smør
1/2 finhakket løk
Ca. 2 ss hvetemel
Ca. 3 dl varm melk
Salt - pepper
Litt revet muskat
Ca. 150 gr pølse eller kokt skinke eller annen type kjøtt i biter
Ca. 200 gr finkuttet brokkoli og blomkål eller bare en av delene
1 egg
Ca. 150 gr revet ost (gjerne litt mere)
Ca. 2 ss strøkavring
Kok makaroni etter anvisningen på pakken og hell av kokevannet når den er ferdig. Smelt smøret i en kasserolle med slippbelegg og tilsett den finhakkede løken. La løken surre til den er blank og myk, så tilsetter du hvetemelet og passer på å røre godt. Spe med melken litt etter litt mens du stadig rører og la dette få koke et par minutter. Tilsett halvparten av osten, pølsebiter og grønsakene, vend rundt slik at alt er blandet og smak til med salt, pepper og muskat. Kok opp, rør rundt og ta kasserollen bort fra platen. Tilsett egget mens du rører. Bruk en ildfast form i passende størrelse og hell i pastarøren. Bland sammen resten av osten og kavringstrø og fordel det over. Sett formen i stekeovnen ved 200 grader og stek i ca. 25 minutter. Servers med en frisk salat .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar