Søk i denne bloggen

søndag 11. oktober 2020

Lammegryte fra Middelhavet


 Med nydelig lammekjøtt, gode grønnsaker, en vinskvett og noen andre godsaker, må dette bli en fantastisk smakfull gryte. Mat som lages i gryte i stekeovnen er enkelt og lettvint, her er det bare å få alle ingrediensene i gryten og sette den i stekeovnen, der får den stå og kose seg et par timer, slikt  blir det gode smaker av. Dette er mat vi også spiste i de årene vi bodde i Spania, laget med det nydelige lammekjøttet man får i slaktebutikker der, mørt og mildt på smak, men med en litt annen smak enn det lammekjøttet vi har i Norge.


DU TRENGER TIL CA 3 PERSONER:

Ca. 700 gr lammekjøtt

Ca. 80 - 100 gr bacon i biter

4 - 5 stk sopp (valgfri type)

1 rødløk i båter

1/2 eller en liten fennikel i båter

1/2 liten aubergin i litt tykke skiver

Ca. 200 gr små poteter

2 finhakket fedd hvitløk

1 boks hermetiske tomater

1 1/2 dl rødvin

Salt - pepper

1  ts sukker 

Ca. 2 ss kapers 

Olje til steking

Noen sorte oliven (kan sløyfes)

Finklippet persille 

 

Del kjøtt og bacon i litt store biter. Del opp alle grønnsakene og hakk hvitløken. Del potetene hvis de er store og skrubb de godt. Finn frem en gryte eller ildfast form med lokk som kan settes i stekeovnen og en god stekepanne. Ha olje på stekepannen og brun bacon og kjøtt raskt i oljen, de skal ikke være gjennomstekt, men bør få litt brunfarge. Ha kjøtt og bacon i gryten, og sett gryten på middels varme. La grønnsakene få en rask tur i stekepannen også potetene og tilslutt hvitløken. Ha grønnsakene i gryten etter hvert som de er ferdig, og kok ut stekepannen med litt vann som du heller over kjøtt og grønnsaker. Skru opp varmen på gryten og tilsett litt salt, pepper og sukker. Hell i rødvin og hermetiske tomater, vend forsiktig rundt og kok opp. Sett lokk på gryten og sett den i stekeovnen på nederste rille ved 130 grader og la den stå og kose seg i ca. 2 timer. Ta lokket av gryten de siste 15 minuttene og hell på oliven og kapers.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar