Dette tror jeg blir en ny favoritt, dette er nesten som å koke suppe på en spiker, få ingredienser, men så utrolig mye smak. Jeg hadde litt lite bacon, så det ble noen skiver med chorizo i tillegg, men her kan du bruke pølsebiter, bacon, chorizo - stort sett det du har.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Spaghetti (mengde etter anvisningen på pakken)
Ca. 1 pakke bacon i biter
1/2 grovhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 ts oregano
Salt - pepper
Liten klype chiliflak
Liten klype sukker
2 store ss smøreost med krydder
1/2 dl pasta kokevann
Revet parmesanost
Stek bacon i litt smør på stekepannen, legg baconet på et kjøkkenpapir slik at fettet remmer av. La det være litt baconfett igjen på stekepannen og legg i hakket løk og hvitløk, la dette surre over middels varme til løken er myk. Tilsett hermetiske tomater og krydder, kok opp og la dette småputre over svak varme i ca. 15 minutter. Kok spaghettien etter anvisningen på pakken og beregn koketiden slik at den blir ferdig samtidig som tomatsausen. Slå vannet av spaghettien, men ta vare på ca. 1/2 dl av kokevannet. Hell spaghettien tilbake i kasserollen og tilsett den lille skvetten med kokevann og smøreosten. Sett kasserollen på svak varme og rør rundt til osten er godt blandet med spaghettien. Hell tomatsausen over spaghettien, og strø over raspet parmesan. Serveres gjerne med en grønn salat, tomater og agurk, eller konfiterte tomater
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar