Søk i denne bloggen

fredag 4. oktober 2019

Mørk sjokoladekake


Dette er en fyldig sjokoladekake med rik sjokoladesmak, den er nydelig på smak, men er ganske mektig, så det holder med et lite stykke. Kaken smaker aller best litt lunken med iskald pisket krem eller iskrem og passer godt til en kopp kaffe og som dessert. Kaken er uten hvetemel, så den er glutenfri. Jeg har pyntet kaken med myntesukker som er frisk mynte kjørt sammen med sukker, men melisstrø er fint å pynte denne kaken med, eller den kan servers helt uten pynt.


DU TRENGER:

250 gr mørk sjokolade
200 gr smør
6 egg
200 gr sukker
75 gr mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl appelsinmarmelade

Smelt smør og sjokolade over vannbad, og rør litt slik at all sjokoladen er smeltet, og avkjøl smør/sjokoladeblandingen litt. Skill eggene og stivpisk eggehvitene. Rør eggeplommene i smør/sjokoladeblandingen en eggeplomme av gangen. bland mandelmel, bakepulver og vaniljesukker og rør det inn i sjokoladeblandingen sammen med appelsinmarmelade og til sist, vend inn de stivpiskede eggehvitene. Kle en form ca. 23 - 25 cm. i diam. med bakepapir i bunnen og hell i røren. Stek kaken ved 180 grader i ca 45 minutter. Kjenn med en kakenål, kaken skal ikke være rennende inni, men det kan godt henge aldri så lite igjen av røren på kakenålen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar