Dette er en matkulturskatt som vi ofte glemmer, det er ikke hverdagsmat, det skal innrømmes, og ikke er det lett å få tak i heller, her må man avlegge et besøk hos en skikkelig fiskehandler, en som virkelig kan faget sitt. Denne fisken kommer fra Kr.sund og dermed er vi i klippfiskens hjemsted og er trygg på å få aller beste kvalitet. Når sant skal sies tror jeg dette er den aller fineste klippfisk jeg noen gang har tilberedt og den beste klippfisken jeg noen sinne har spist. Det kreves aldri så lite forarbeid med utvanning og skifting av vann, men ellers er det en takknemmelig råvare som kan kokes, stekes, lages til utallige typer gryter og former med diverse tilbehør, men i dag er klippfisken hos oss bakt i ovn med ekstra god olje og masse godt garnityr. Når man skal vanne ut fisken er en god tommelfingerregel at den skal ligge like mange døgn i vann som fisken er på det tykkeste i cm. Denne fisken var 4 cm. tykk så da ble det 4 døgn utvanning. Husk å skifte vann på fisken hver dag. Utvannet klippfisk kan godt fryses.
DU TRENGER:
Ca. 200 gr fisk per person
Vann ut fisken i så mange døgn som skrevet over. Husk å skifte vann hver dag.
TIL FORMEN TRENGER DU:
Spinat
Vårløk i tynne ringer
Hvitløk, finhakket + i skiver
Squash, høvlet i tynne skiver med ostehøvel
Små tomater, delt i to
Frisk timian
Rikelig god olje
Valgfrie grønnsaker i tillegg
Poteter
Gjerne bacon hvis du liker det
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar