Søk i denne bloggen

torsdag 10. januar 2019

Salat med pære, blåbær og spekeskinke


Nå er vi ferdig mad julemat og alle restene ettter julematen, vi har fått ryddet kjøleskap og matskap og et nytt år er i farta, så da storkoser vi oss i dag med denne nydelige salaten. For å si det helt enkelt - salaten var helt fantastisk, rask å tilberede og ikke minst, den ser også så fristende ut - ja, for vi spiser jo litt med øynene ikke sant? Salaten inneholder bare gode sunne råvarer og en litt syrlig oljebasert dressing som setter en ekstra spiss på salaten.


 DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 hjertesalat eller en pakke blandingssalat
2 pærer i tynne skiver/båter
1/2 avokado i biter
Blåskimmerost av den typen du liker og så mye du vil
1 neve valnøtter
1 stor neve blåbær
10 - 12 skiver spekeskinke

 

 DRESSING:

1/2 - 1 dl god olivenolje 
Saft av 1/2 sitron
2 ss hvitvinseddik
1 stor ts dijon sennep
1 ts honning (helst blomsterhonning)
Litt salt og pepper
1 neve urter, jeg brukte timian og persille, men bruk det du har.


Vask salaten og fordel den på et fat eller to tallerkener. Vask pæren og del den i tynne båter eller skiver og legg de over salaten sammen med biter av avocado. Legg på skiver av spekeskinke og dryss over grove biter av valnøtter, ost i terninger og til slutt blåbær.
Ha alle ingrediensene til dressingen i en blender eller bruk en stavmikser og kjør den helt glatt. Dressingen kan helles over salaten eller den kan serveres ved siden av.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar