Søk i denne bloggen

søndag 30. desember 2018

Tobleronemousse´


Sjokolademouse´ er en enkel dessert, men en dessert som alle liker. Sjokolademousse´ med Toblerone ble en mild variant med rik sjokoladesmak og litt "krønsj", i og med at det er nøtter i sjokoladen. Mousse´en smaker godt med friske bær eller en kremklatt. Jeg tilsate litt Baileys sammen med sjokoladen, det er ikke nødvendig, desserten blir herlig uten også.


TIL 4-5 PORSJONER TRENGER DU:

250 gr Toblerone
Ca. 2 dl kremfløte
Ca. 1 1/2 dl vaniljekesam
2 egg
2 ss sukker
2-3 ss med Baileys eller en kaffelikør (kan sløyfes)


Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk kremfløten helt stiv og bland i vaniljekesamen. Pisk eggedosis av eggene og sukkeret og pisk til alt sukkeret er oppløst og du har en flott lys gul eggedosis. Bland sammen eggedosis og kremblandingen, bruk en slikkepott og vend sammen. Tilsett den smeltede sjokoladen. Rør godt rundt til alt er blandet. Hell mouse´en over i porsjonsglass og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer før den skal spises. Pynt gjerne med krem og friske bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar