Dette er lettvint og barnevennlig mat, og jo mere grønnsaker du putter i denne retten jo bedre blir den. Du må gjerne bruke rester av poteter eller kokte grønnsaker, pølserester, erter og bønner smaker også kjempegodt i en slik pølsepytt. Jeg har brukt pølser som er kraftig krydret, men du kan bruke alle slags pølser.
DU TRENGER TIL 3 - 4 PERSONER
3-4 kokte poteter i biter
3-4 pølser avhengig av størrelsen
1/2 blomkål i biter
1/2 fenikkel i tynne ringer
2-3 vårløk i tynne ringer eller bruk litt purreløk
1 grovhakket løk
Smør/olje
Litt timian
4-5 skiver sprøstekt bacon
Noen reddiker i skiver/båter (kan sløyfes)
Kok poteter hvis du ikke har rester, og del de i biter. Kok blomkål i noen få minutter, slå av vannet. Stek bacon og legg til sides. Surr hakket løk, fenikkel og vårløk i litt olje på stekepannen til løken blir blank. Ha litt olje i bunnen av et ildfast fat og hell løkblandingen i det ildfaste fatet. Del pølsene i skiver og stek de raskt på stekepannen før du legger de i den ildfaste formen sammen med poteter og blomkålbiter. Vend rundt på innholdet og sett formen i stekeovnen ved 200 grader og la formen stå til du ser det begynner å få aldri så lite farge på toppen. Synes du det virker for tørt, kan du legge over noen biter med smør. Ta ut formen når den er ferdig, brekk baconskivene i biter og strø det over sammen men redikker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar