Det er ikke til å komme forbi, grove nystekte rundstykker til frokost er innmari godt - ja i matpakken og til lunsj også. De rundstykkene som ikke spises nystekte kan utmerket godt fryses og er supert til senere bruk. Denne deigen settes om kvelden, hever hele natten på kjøkkenbenken og stekes om morningen, utrolig lettvint. Vil du, kan du rulle fine jevne rundstykker, men jeg synes det er så enkelt bare å rulle en lang pølse, del opp i biter med deigskrapen og settes bitene på et bakepapirkledd stekebrettet til etterheving. Rundstykkene får ikke den flotte runde fasongen, men hva gjør nå det bare de smaker godt.
DU TRENGER:
500 gr fullkorn hvetemel
100 gr hvetemel
150 gr grov rug
1 1/2 ts salt
1 ts tørrgjær
30 gr hvetekli
70 gr havrekli
1 1/2 dl solsikkefrø
Ca. 7 dl kaldt vann (ikke iskaldt)
Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Rør inn vannet som bør være aldri så lite lunkent. eller nesten kaldt. Sett lokk på bakebollen hvis du har en slik, eller dekk til bakebollen med plast og et klede og la den stå på kjøkkenbenken. Deigen trenger å heve 12 - 15 timer. Ta deigen ned på et godt melet bakebord, strø på mel og brett deigen sammen noen ganger før du ruller den til en pølse og deler opp i biter. Sett bitene på en bakepapirkledd stekeplate og sett til etterheving i ca. 40 minutter, stek ved 220 grader i ca.15 minutter og avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar