Søk i denne bloggen

fredag 18. mai 2018

Pasta med laks og fenikkel


Dette er en deilig pastarett med to typer laks, du kan bruke fersk stekt laks slik som jeg har gjort i dag, eller du kan bruke varmrøkt laks. Det siste er det som er aller mest lettvint, da trenger du ikke å ta frem stekepannen og steke laksen først.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 200 - 250 gr fersk pasta
Ca.150 - 200 gr fersk laksefilet eller varmrøkt laks
100 - 120 gr røykt laks i tykke skiver
2 fedd hvitløk i tynne skiver
1fenikkel i tynne skiver
En liten eller 1/2 bunt hakket dill
1/2 avocado i skiver
Salt - pepper 
1/2 dl kokevann fra pastaen
1 dl fløte
Smør/olje til steking 


Strø salt og pepper på laksen, stek den i  litt smør og legg den tilsides. Vask stekepannen godt og ha på litt smør og olje. Finsnitt hvitløken og legg den i stekepannen og la den surre over middels varme, den skal ikke bli brun. Tilsett finsnittet fenikkel og la dette surre i 3-4 minutter. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, ta av litt av kokevannet og hell av resten. Ha pastaen tilbake i kasserollen og rør inn fløte og ca. 1/2 dl av kokevannet fra pastaen. Rør inn dill og legg pastaen over på et serveringsfat. Legg over den stekte hvitløken og fenikkelen, og legg på stekt laks, røykelaks i biter og skiver av avocado.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar