Søk i denne bloggen

mandag 7. mai 2018

Penne med spekeskinke, chorizo og tomat


En velsmakende og lettlaget pastarett som smaker frikst av sitron. Bruk blomkål eller brokkoli, og bruk den pastatypen du liker best. Det som gjør denne pastaretten litt spesiell er den nydelige og friske smaken av sitron.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

4-5 kiver spekeskinke eller bacon
Litt chorizo i tynne skiver
Penne eller annen pasta (helst fullkornpasta)
6-8 småtomater
Raspet skall av 1 sitron
2-3 ss finhakker persille
Noen blomkålbuketter i små biter (eller bruk brokkoli)
1/2 - 1 dl vann fra den kokte pastaen
1 - 1 1/2 dl lett fløte
Høvlet eller raspet parmesan
Smør/olje til steking

Kok penne etter anvisningen på pakken og ta vare på litt av kokevannet. Ha smør/olje på stekepannen og stek spekeskinken til den blir sprø som bacon og legg til sides. stek chorizo og legg den sammen med spekeskinken. Legg småtomatene på stekepannen til slutt og la de steke til de begynner å sprekke. Kok blomkålbitene kun noe få minutter slik at de er fremdeles faste når du tar de opp. Tørk av stekepannen og legg på alle ingrediensene igjen sammen med den ferdigkokte pastaen. Hell på pastavann og fløte. Rør rundt og kok opp. Hell pastaretten på et fat og høvle over parmesan. Du trenger ikke å tilsette salt, da spekeskinke og chorizo avgir salt til retten, men ha gjerne på litt pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar