Søk i denne bloggen

onsdag 18. april 2018

Reker med krydret saus


Dette ble en smakfull rett, med godt krydret saus, med crispy grønnsaker og nydelige reker. Ris var helt perfekt til denne lille retten, og du kan gjøre den så spacy du vil ved å tilsette mere chilipulver.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1/2 hakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
2 stilker selleri i tynne ringer
1/2 fenikkel i tynne ringer
1 boks hermetiske tomater (400 gr)
1/2 ts timian
1/2 ts chilipulver
Salt -pepper
1 ts balsamicoeddik
Liten klype sukker
Ca. 200 - 250 gr rensede reker
Smør/olje
Persille
Ris som tilbehør


Kok ris etter anvisningen på pakken. Ha smør/olje på stekepannen og la det bli varmt. Hell i hakket løk og hvitløk, og la dette surre til løken er blank. tilsett fenikkel og selleristilkerog la dette surre videre i 3-4 minutter, tilsett krydder og hermetiske tomater og kok opp. La dette småsurre i noen minutter, men ikke så lenge at grønnsakene blir møre, de skal være litt crispy når retten er ferdig. Smak til med salt, pepper og en anelse sukker. Ha i rekene rett før retten er ferdigkokt slik at de blir lune, men må ikke koke. Dryss over finklippet persille.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar