En slik form er både lettvint og god, og kan lages med alle slags pølser. Det er heller ingen ting i veien for at du kan putte i noen rester av for eks. grønnsaker eller poteter slik som jeg har gjort i dag. Pølseformen er rik på smak og har du rester igjen fra middagen, smaker det riktig så godt til lunsj på en skive grovt brød. Denne formen kan serveres med pasta, potetmos eller poteter.
DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:
2 - 3 pølser av det slag du liker best
1 grovhakket løk
1-2 selleristilker i tynne ringer
1 finhakket fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater (ca. 400 gr)
1 pakke eller boks hermetiske bønner
2-3 kokte poteter i store biter (kan sløyfes)
Litt timian
Salt - pepper
Raspet hvitost
8 - 10 småtomater
Smør/olje
Finsnittet vårløk som garnityr
Kutt opp løk, hvitløk og stilkselleri, og del pølsene i store biter. Ha litt smør/olje i en gryte og legg i pølsebitene som får surre til de begynner å få litt brunfarge. Tilsett løk, stilkselleri og hvitløk og la gryten surre videre til løken blir blank, så tilsetter du tomatboksen og krydder. Kok opp og småkok i ca. 5 minutter. Skyll bønnene under kaldt vann og hell de i gryten sammen med kokte poteter delt i biter. Hell innholdet i gryten i en ildfast form, legg i småtomater og dryss over raspet hvit ost. Sett formen i stekeovnen på 200 grader og la formen få stå til osten er smeltet og begynner å bli brun, og alle tomatene har falt ammen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar