onsdag 25. april 2018

Bananmuffins uten sukker


Å bake helt uten sukker går greit når man søter med frukt. Dette er muffins som er herlig i matpakken eller som et mellommåltid, de smaker søtt og godt og er også god til en kopp kaffe. Vil du gjøre litt ekstra ut av muffinsene kan du hakke litt mørk sjokolade å tilsette i røren helt til slutt.


DU TRENGER:

1 stor overmoden banan
1 eple
2 egg
1 dl melk
70 gr smeltet smør 
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel


Skrell og rasp eplet grovn, mos bananen fint og bland eple og banan sammen. Bland hvetemel, bakepulver, kanel og kardemomme sammen. Pisk eggene god slik at det blir nesten eggedosis. Bland melblanding, smeltet smør og melk i eggedosisen og bland inn banan/eple blandingen til slutt. Ha røren i muffinsformer 3/4 fulle og stek ved 200 grader i minst 15 minutter. Kjenn med en kakenål om muffinsene er gjennomstekt. Mine muffins er ganske små, så lager du muffinsene litt store, må de stekes lengre enn 15 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar