DU TRENGER:
1 stor revet gulrot
1 lite revet eple (1/2 eple hvis det er stort)
2 dl godt varm melk
2 dl kruskakli
30 gr gjær
1 ts salt
1 stor ss honning
Ca. 3 dl vann
3 dl grov rug
6 dl hvetemel
2-3 ss olivenolje
1 dl malt linfrø
1 dl solsikkekjerner
Frø til topping
Skrell og rasp gulroten på den fineste delen på rivjernet og skrell og riv eplet på den groveste delen.
Bland raspet eple og gulrot i bakebollen sammen med kruskakli, malte linfrø og solsikkekjerner. Hell over melken som skal være ganske varm, men ikke kokende. Rør godt med kjøkkenmaskinen samtidig som du tilsetter salt, honning og rugmel. Kjenn på røren med fingrene, den skal nå være litt lunken, er den for varm, så lilsett litt kaldt vann. Lunk vannet og rør ut gjæren i vannet, pass på at vannet ikke er for varmt. Tilsett hvetemel og vann/gjærblandingen i bakebollen og la maskinen gå på middels fart i ca.10 minutter, og mens maskinen går, tilsetter du oljen. Dekk bakebollen med plast og sett den på et lunt sted til heving i minst 1 time. Ta den ferdighevede deigen ned på melet bakebord, kna lett og del deigen i passe store emner til rundstykker. Rull jevne fine rundstykker som settes på bakepapirkledd bakeplate til etterheving i ca. 30 minutter. Pensle rundstykkene med lunkent vann og strø på frø til topping. Setts stekeovnen på 220 grader og sett inn en plate med rundstykker samtidig som du senker varmen på stekeovnen til 200 grader. Rundstykkene er ferdig etter ca. 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar