Søk i denne bloggen

fredag 7. april 2017

Svinefilet fylt med urter, bacon og løk.


Når svinefileten fylles på denne måten blir den saftig og velsmakende, særlig med såpass mye urter, og så ser det så innbydende ut, man spiser litt med øynene også. Du kan bruke mye annet som fyll i svinefilet eller du kan bruke bare ost og urter som også er godt, særlig hvis du beuker en ost med kraftig smak.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER

Ca. 800 gr svinefilet (to små fileter)
1 stor finhakket løk
Ca. 120 gr bacon i biter
1 1/2 dl raspet hvit ost 
1 dl finhakkede urter (bruk det du har)
Salt - pepper
Smør/olje til steking
 
VED SERVERING:
 
Poteter
Valgfrie grønnsaker
Smeltet smør med finhakkede urter


Stek baconbiter i litt smør til de begynner å få farge, tilsett løken og la dette surre til løken er blank og begynner å få farge, Sett dette tilsides. Rasp osten, og hakk opp urtene. Puss av svinefileten slik at den blir fri for hinner og sener. Bruk en god skarp kniv og skjær på langs av fileten slik at du kan brette den ut til et stort stykke. Legg på løk og bacon blandingen, finhakkede urter og raspet ost. Har du to fileter fordeler du fyllet på to. Rull sammen og surr med bomullstrå slik at kjøttet holdes godt sammen, jeg bruker små cocktailpinner i endene slik at ingen ting skal falle ut. Ha smør/olje på stekepannen, strø salt og pepper på svinefileten og stek den til den er pent brun på alle sider, legg gjerne på litt urter. Legg fileten i et ildfast fat og sett fatet i stekeovnen ved 175 grader. Sett i steketermometer og når det viser 68 grader er kjøttet ferdig. Svinefileten serveres med poteter, vagfrie grønnsaker og smeltet smør tilsatt finhakkede urter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar