Duchesspoteter er noe av deet lekreste jeg vet når det gjelder tilbehør, små delikate luftige topper med potetmos. Ikke bare er det lekkert og godt, men riktig lettvint å lage som tilbehør.
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
Ca. 150 gr sellerirot
Ca. 300 gr poteter
1 eggeplomme
Knapt 1/2 dl kremfløte
Salt - pepper
Kok selleri og poteter UTEN salt i kokevannet til de er helt mør. Slå av kokevannet og mos potet og selleri, tilsett kremfløten og mos godt slik at det ikke er klumper. Rør inn eggeplommen og smak til med salt og pepper. Sett stekeovnen på 200 grader, legg bakepapir på en stekeplate, ha mosen i en sprøytepose med tyll og sett små rosetter på bakepapiret. Stek til de begynner å få litt farge på toppene, det tar ca. 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar