mandag 16. januar 2017

Langpannebrød med rug og gresskarkjerner



Brød i langpannen er min favoritt, grove små ruter som  smaker vidunderlig og kan puttes i fryseren. Med et slikt langpannebrød har du ferskt brød lett tilgjengelig hele tiden og dessuten er det et av de enkleste brød jeg baker. Her er det bareskal heve bare en gang og trenger litt lang tid til hevingen, men da står det jo bare der og jeg kan gjøre andre ting.


DU TRENGER TIL EN STOR LANGPANNE:

1 pakke tørrgjær
1 kg grov rug
2 ta salt
2 dl havrekli
2 dl hvetemel
1 1/2 dl linfrø
2 dl rugflenger eller havregryn
3 dl gresskarkjerner
1 1/2 dl tørkede tranebær
3 ss god olivenolje
12 - 13dl lunkent vann

Hell alle de tørre ingrediensene untatt gresskarkjerner, olje og ca. 2-3 dl av rugmelet. Hell på vann og rør rundt. Bruker du en kjøkkenmaskin lar du den gå på lav hastighet, bruker du håndkraft rører du med en god sleiv. Når du har en løs, jevn, klissete deig, tilsetter du resten av melet, arbeid deigen i 5 - 8 minutter på middels hastighet og tilsett gresskarkjerner og olje de par siste minuttene. Deigen skal være litt løs og klissete. Dekk en storlangpanne med bakepapir og hell deigen i formen. Bruk en slikkepott eller rene hender til å få deigen jevnt utover i formen. Bruk en kniv eller et pizzahjul til å lage ruter i deigen, så store som du vil ha de. Dekk formen med plast og sett den til heving i bortimot 2 timer. Det er ganske viktig at du dekker med plast så ikke deigen tørker ut. Sett formen i kald stekeovn og sett termometeret på 200 grader. Etter at ovnen har nådd 200 graders varme, lar du brødet stå i ovnen i 20 - 25 minutter. Avkjøles noe i formen før det avkjøles helt på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar