I dag har vi en hvit fredagspizza, det er litt uvanlig da vi er innmari glad i pizza med tomatsaus. I midlertidig ble dette en riktig så god pizza, og vi var enige om at vi utmerket godt kan lage en hvit pizza neste gang også. Dette er en stor pizza så det ble litt tilovers - ja det er liksom meningen det, er godt med kald pizza også. Du kan godt bruke lettrømme eller 18% creme fraiche
DU TRENGER:
1 pizzabunn oppskrift finner du her
HVIT PIZZASAUS:
3 dl creme fraiche eller rømme eller en blanding
2 fedd finhakket hvitløk
1 stor ts oregano
1/2 ts timian
1/2 ts paprikapulver
TOPPING:
400 gr karbonadedeig
1 rødløk i tynne skiver
Ca. 100 gr blåmuggost
Ca. 2 dl hvitost hvis du liker det
TIL SERVERING:
Ruccula salat
Rømmesaus
Lag pizzabunn etter oppskriften. Jeg har byttet ut litt av hvetemelet i pizzaoppskriften med grovt mel, enten sammalt rug eller sammalt hvete.
Rør sammen ingrediensene til den hvite pizzasausen og smør den på pizzabunnen. Stek karbonaden raskt på stekepannen og legg den over pizzasausen. Topp med tynne ringer av rødløk og blåmuggost som du smuldrer over. Vil du også ha raspet hvitost så legger du på det til slutt. Stek pizzaen ved 200 grader i 15 - 20 minutter. Til rømmesausen blander du lettrømme med en smak du liker, som honning, søt sennep eller søt chilisaus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar