torsdag 19. mars 2015

Frokostmuffins med bacon


For de som har travle morgentimer er dette helt supert, ta en muffins ut av fryseren i det du går ut døren, så er den tint og klar til å spises når du kommer frem på jobb. Muffinsene er mettende og næringsrike, med grovt mel, egg, bacon og løk. Bak gjerne dobbelt porsjon når du først er i gang, dette er super turmat også. Av denne porsjonen her blir det 12 store muffins.


TIL 12 MUFFINS TRENGER DU:

4 egg
3 dl yoghurt naturell
1/2 dl olivenolje
3 dl hvetemel
3 dl grovbakstmel
2 ts bakepulver
1 klype salt
Ca. 150 gr bacon i små biter
1 finhakket rødløk 
2-3 vårløk i ringer
100 gr revet ost.


 

 Kutt opp bacon og stek det gyllent i stekepannen. Tilsett rødløk og vårløk og la det surre med til løken er blank og myk, sett det tilsides slik at det blir kaldt. Pisk sammen yoghurt, olje og egg . Bland sammen melet, salt og bakepulver og rør det inn i eggeblandingen. Rør inn stekt bacon/løk til slutt .
Bruk store muffinsformer og fordel røren i formene. Stekes ved 200 grader i ca. 20 minuter. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar